Jucaides Deeva Devyani

vir.nimi Jucaides Deeva Devyani
kutsumanimi Kuura
rotu, sukupuoli sileäkarvainen collie, narttu (steriloitu)
syntymäaika 18.10.2019
säkäkorkeus N/A
asuinpaikka Lahti
   
silmät terveet (pentuna)
luusto lonkat A/A
kyynärät 0/0
selkä LTV1 VA1 SP0
    VA1 = blokkinikama C4-C5
    spondyloosi C5 (kaularankaa ei huomioida vir. lausunnossa)
geenitestit
muuta sappirakko ultrattu maaliskuu 2023, normaali
Kuura etsi uutta kotia kolmivuotiaana keväällä 2023. Kuuran esittelyteksti kodinetsintä-ilmoituksessa:

Kotona Kuura on mitä mukavin ja helpoin seuralainen. Se ei ole varsinainen sylimyyrä ja osaa hakeutua itsenäisesti rauhalliseen tilaan lepoa tarvitessaan, mutta nauttii silti huomiosta ja osallistuu välillä mielellään arjen askareisiin kuten paimen yleensä tekee. Colliemaisten ilmoitushuutojen jälkeen se tervehtii vieraatkin lähes aina pehmolelun kanssa ja jaksaisi loputtomiin veto- tai heittoleikkejä.
Kuura puhuu hyvin koiraa ja on mieluummin alistuva eikä räpsy muille. Se pärjää myös laumassa, mutta nauttii selvästi enemmän vain yhdestä tai parista leikkikaverista kerrallaan. Kuura pitää erityisesti juoksemisesta muiden koirien kanssa tai ihan yksinkin.
Hoitotoimenpiteet sujuu. Ääni- ja alustavarma.

Ulkona Kuura on epävarmuuteen pohjautuen hyvin reaktiivinen ja kohdatut ärsykkeet saattavat jäädä sille henkiseksi kuormaksi pidemmäksi aikaa, joka jatkuvasti toistuessaan kuormittaa Kuuran henkistä hyvinvointia ja vaikuttaa sen käyttäytymiseen. Tämän vuoksi Kuura tarvitsee kodin mahdollisimman rauhalliselta asuinalueelta tai ihan maaseudulta. Muut koirat plussaa, sillä niistä Kuura saa selvästi tukea ja turvaa sekä tietty leikkiseuraa.
Lisäksi vaikka Kuuralla on (ilman ärsykkeiden läsnäoloa) erinomainen luoksetulo ja se pysyy hyvin muiden koirien mukana olisi suotavaa että sillä olisi aidat ympärillään, koska sillä on ollut myös hieman taipumusta omatoimi-lenkkeilyyn.

Kuuran kanssa on treenattu hieman agilityä, mutta sen häiriöherkkyys vaikeuttaa lajissa etenemistä. Näyttelyissä se ei ole käynyt eikä sitä tarvitse sellaiseen yrittääkään viedä. Ensisijaisesti Kuura etsii itselleen sopivaa loppuelämän kotia, ei harrastusvelvoitteita.

Ruokahalu Kuuralla on hyvä eikä vatsa tunnu menevän sekaisin liki mistään, jotkin ruoat tosin ovat närästyttäneet viimeisen puolen vuoden aikana jonka vuoksi sappirakko on ultrattu maaliskuussa 2023, tällöin tilanne normaali. Steriloitu keväällä 2022.
Kuurasta on kuvattu vuonna 2020 viralliset luustokuvat: A lonkat, 0 kyynäret, selässä LTV1 (ristiluu muodostuu neljästä nikamasta, harmiton) sekä VA1 (kaularangassa C4-C5 välissä blokkinikama, jossa lievää spondyloosia nikaman epämuodostumasta johtuen). Blokkinikama ei vaikuta vaivanneen Kuuraa ja siitä on otettu 2022 keväällä kontrollikuva, jossa muutos ei ole merkittävästi edennyt.

Diamondfox Monsieur Cascade
blue merle, A/A, CEA-vapaa, distichiasis
ii. Talcott Timmy Tiptoes
tricolour, A/A, CEA-vapaa
iii. Adarstern Tangled Up In Blue
iie. Talcott Tableau
ie. Dane Amor Coco Mademoiselle
blue merle, A/A, CEA-vapaa
iei. Bell Pepper’s Ghost Buster
iee. Linnanneidon Isebel
Clingstone’s Key To Fame
tricolour, B/B, CEA-vapaa
ei. Sandcastle’s Save The King
soopeli, A/A, CEA-vapaa
eii. Rowvale River Raider
eie. Sandcastle’s Tickled Pink
ee. Clingstone’s Famous Footstep
soopeli, A/A, CEA-vapaa
eei. Clingstone’s No Doubt
eee. Shulune Imperial Faberge