E-pentue

Syntynyt 25.12.2020
2 soopeli urosta, 1 tricolour uros ja 2 tricolour narttua

Jucaides Eerix Eikeoh
”Diego”
soopeli uros

Jucaides Eykel Eywock
”Veikko”
soopeli uros

Jucaides Ediko Eoghan
”Noki”
tricolour uros

Jucaides Eemka Ewanda
”Salvi”
tricolour narttu

Jucaides Eysha Eyonara
”Sona”
tricolour narttu

Rekisteröityjen lisäksi 1 enkelipentu:
tricolour narttu ”Holly” menehtyi 13vrk ikäisenä munuaisten tulehdukseen (evira/ruokavirasto)
 


ISÄ:  Sandcastle’s Yes Sir   ”Viljo”

Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Silmät CEA-vapaa

Viljo on charmikas ja tasapainoinen jo kymmenvuotias herrasmies, joka on elellyt rauhaisaa kotikoiran elämää koko ikänsä. Omistajiensa sanoin Viljo on helpoin collie joka heillä on koskaan ollut, ja juuri sellaisen kuvan se antaakin itsestään heti ensitapaamisesta lähtien ollen hyvin vaivaton sekä rauhallinen uros. Se on hieman pehmeä, mutta kuitenkin varsin hyvähermoinen.

Viljo ei häiriinny ohi kulkevista koirista tai ihmisistä, ei pyöristä tai muistakaan kulkuvälineistä eikä se ole ollut koskaan remmiräyhä. Kulkee pääsääntöisesti kaikki lenkit vapaana sekä pystyy irti muutoinkin missä vaan. Oman pihamaansa ohikulkijat Viljo tarkkailee vain rauhallisesti katseellaan.

Viljo on varsinainen kaikkien kaveri ja tulee pääsääntöisesti hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Sillä ei ole tapana provosoitua tai provosoida muita.

Uusia ihmistuttavuuksia kohtaan Viljo on klassisen pidättyväinen, mutta siitä saa todella nopeasti uuden ystävän rapsutusten tai erityisesti taskun pohjilta löytyvien namien kautta. Viljo ei nirsoile lainkaan eri namien kanssa ja se on kaikkiaan varsin hyväruokainen sekä hyvämahainen.
Herkkutarjoiluiden lisäksi se kelpuuttaa uudet ihmiset hyvin nopeasti myös leikkikavereiksi hurjiin taisteluleikkeihin, joissa Viljolla ei ole aikomustakaan jäädä helpolla kakkoseksi. Taistelutahtoa siis löytyy ja varttuneemmasta iästään huolimatta se on yhä varsin leikkisä sekä jaksaa tarjota leikin jatkoa mielellään.

Viljon kasvattaja järjesti Viljon PEVISA-tutkimukset vasta Viljon myöhemmällä iällä käyttäessään Viljoa jalostukseen vuoden 2019 alussa, joten sillä on ennestään yksi aiempi pentue Sandcastle’s -kennelissä.

KoiraNETSmooth Collie DatabaseKuvagalleria  

EMÄ:  Hollandia Bila Kaífa   ”Deia”

Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Silmät CEA-vapaa, gen. kantaja
DM terve, MDR1 kantaja
ei kanna pitkäkarvageeniä

Näyttelyistä SA, vara-SERT
Luonnetesti +84p laukauskokematon 9/2017
Jalostustarkastettu 8/2017

Deia on erittäin tasainen ja mutkaton koira, rauhallinen luottokaveri kaikkialla. Kuitenkin se on samalla huumorintajuinen ja helposti innostuva, suuret silmät loistaen maailmaa tarkkaileva ilopilleri.

Deia on innokas touhuamaan mitä vaan. Treenatessa se on paimenille tyypillisesti hieman ohjaajapehmeä, muttei häiritsevästi ja kestää ohjaajalta tulevaa painettakin säilyttäen toimintakykynsä. Deiaa on ensisijaisesti palkattu nameilla, jotka riittävät pitämään sen hyvässä vireessä pitkäksikin aikaa, ja se onkin varsin ahne. Myös taistelutahtoa ja leikkisyyttä löytyy. Deian kanssa on treenattu harrastusmielessä tottelevaisuutta sekä se on käynyt agilityhallilla tutustumassa lajiin suorittaen mm. korkeat kontaktiesteet ongelmitta.

Ihmisiä kohtaan Deia on äärettömän sosiaalinen, jonka suhteen koemme LT-arvion (aavistuksen pidättyväinen) menneen hieman pieleen. Se rakastaa saada huomiota sekä rapsutuksia kaikilta ja on myös erittäin lapsiystävällinen.
Deia tulee toimeen myös kaikkien koirien kanssa, se ei provosoi eikä provosoidu. Deian kotona sen kanssa asuu veteraani-ikäinen sk collienarttu Noomi sekä pari kissaa, joiden kanssa Deialla ei ole koskaan ollut mitään ongelmia.

Deia on Jucaides C-pentueen emä.

oma tietosivuKoiraNETSmooth Collie DatabaseKuvagalleria  

Sandcastle’s Yes Sir
tricolour, A/A, CEA-vapaa
ii. Sandcastle’s Okey Doug
tricolour, A/A, CEA-vapaa
iii. Baubon’s Oklahoma Oliwer
iie. Sandcastle’s Oopsididitagain
ie. Sandcastle’s Spirit N’ Spice
tricolour, B/B, CEA-vapaa
iei. Raynoor Self Made Man
iee. Cownbred Blithe Spirit At Foxearth
Hollandia Bila Kaifa
soopeli, A/A, CEA-vapaa (gen. kantaja)
ei. Natalain Diamond Of Bila Kaifa
tricolour, CEA-vapaa
eii. Natalain River Dance
eie. Natalain New Hardi Dream
ee. Dalai Nur Bila Kaifa
soopeli, CEA-vapaa
eei. Zenith Of Fame Fantazija
eee. Barcelona Bila Kaifa