G-pentue

Syntynyt 01.06.2022
3 tricolour urosta, 1 blue merle uros, 1 soopelimerle uros, 1 tricolour narttu, 1 blue merle narttu ja 1 soopeliemerle narttu

Jucaides Galeo Gandaray
”Rakka”
tricolour uros

Jucaides Gooro Goratrix
”Metku”
tricolour uros

Jucaides Gereo Gerontius
”Köpi”
tricolour uros

Jucaides Geppo Ghjaseppu
”Rollo”
blue merle uros

Jucaides Gasko Gaudinus
”Försti”
soopelimerle uros

Jucaides Greta Grewalta
”Tilya”
tricolour narttu

Jucaides Genna Gwyneira
”Valo”
blue merle narttu

Jucaides Gilwa Gialmina
”Viivi”
soopelimerle narttu

Rekisteröityjen lisäksi 1 enkelipentu:
soopeli uros ”Felho” hiipui 2vrk ikäisenä
 


ISÄ:  Timonan Clouds Can Catch   ”Torsti”
C.I.B. POHJ MVA FI MVA DK MVA SE MVA DK VMVA FI VMVA CH JMVA EE VMVA NO MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA EUJV-13 SEV-13 SEJV-13 SIV-14 DKV-14 NOV-14 EEV-15 LVV-16 PMVV-21 HeVW-21 VV-21

Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Silmät terveet

CEA terve DM kantaja M-lokus m/m

MH-kuvaus suoritettu 2-vuotiaana
Luonnetestattu 3-vuotiaana +138 laukausvarma

Omistajan kertomaa:
”Torsti on kyllä luonteeltaan kivoin koira mitä mulla on ollut. Se on kirjaimellisesti ”erittäin vilkas” kuten luonnetestissä sanottiin. Aina valmis tekemään ja aina iloisella tuulella. Isältään Ykältä perittynä tykkää käyttää ääntään kun innostuu – ja monesti vaikkei olisi niin innostunutkaan. Toisaalta se kyllä innostuu aika usein asioista.

Hyvän ruokahalun ja suoranaisen ahneuden se on perinyt äidiltään Pirkko-Liisalta. Ruuan lisäksi Torsti rakastaa noutojuttuja, ei ole niin väliä onko se pallo, keppi, lelu vai joku muu. Mutta frisbee on kyllä kaikkein rakkain. Tykkää se vetoleikeistäkin, mutta noutojuttuja se tekisi vaikka maailman tappiin.

Torsti on suht suvaitsevainen muita koiria kohtaan ja ihmisiä se rakastaa. Kenen tahansa kainalo on hyvä paikka, ja öisinkin se nukkuu ihan likellä. Myös uiminen on kamalan kivaa ja vedessä voi myös suorittaa noutoja. Torsti on kyllä tosi elämänmyönteinen koira. Sillä on paljon faneja myös ei-koiraihmisten kaverieni joukossa.
Ulkomuodollisesti se on aika passeli myös, hieman ehkä raskaat korvat ja hieman ehkä iloinen häntä saattavat häiritä jotakuta. Se on hyvin ketterä ja elastinen vielä kohta 10-vuotiaanakin.

Harmillisesti olin juuri lopettelemassa aktiivisinta koiraharrastuskautta kun Torsti tuli, joten sen kanssa ei ole harrastettu näyttelyitä kummempaa. Kävi se agilityn alkeiskurssin, on käynyt lampailla ja tehnyt vähän esineruutua ja jälkeäkin. Agility olisi varmaan ollut sen juttu.”

KoiraNETSmooth Collie DatabaseKuvagalleria  

EMÄ:  Diamondfox Absolute Cloud Dreamer   ”Malva”
EE JMVA

Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Selkä LTV0 VA0
Silmät terveet

CEA kantaja
DM kantaja
MDR1 yliherkkä
pitkäkarvageenin kantaja, MyDogDNA-paneeli 2018

Näyttelyistä va-SERT
Luonnetestattu 2,5-vuotiaana +110 laukausvarma, videoitu

Malva on iloinen ja energinen narttu, joka on hyvin nuoresta iästä asti ollut todellinen jokapaikan luottokoira. Se on reipas ja kuuliainen kaikkialla, eikä sillä ole havaittu ääni- tai alusta-arkuuksia.

Malvan elämässä kaksi asiaa ovat reilusti ylitse muiden: ruoka ja rapsutukset. Se on sinnikäs huomionhakija ja nauttisi rapsuteltavana olosta vaikka koko päivän. Rapsuttelijoiksi kelpaavat usein myös täysin uudet tuttavuudet joita kohtaan Malva on suhteellisen avoin. Malva on lisäksi hyvin lapsirakas ja helposti luotettavissa myös lasten käsiin talutettavaksi tai leikitettäväksi.

Laumassa eläessään Malva on tottunut tapaamaan useita erilaisia koiria, mutta se on luontaisestikin äärimmäisen koirasosiaalinen ja laumafiksu. Se ei provosoi eikä provosoidu, ja osaa itse ottaa hienosti huomioon myös epävarmemmat koirayksilöt sekä vieraat pennut.

Vaikka Malva palkkautuukin huomattavasti paremmin ruoalla sen ollessa todella ahne, se on silti on humoristinen sekä leikkisä ja pitää leikeistä myös ihmisten kanssa. Malva syttyy enemmän itse taistelusta kuin saalisleikistä.
Malvan kanssa treenataan agilityä, jossa se on osoittanut olevansa erittäin nopeasti oppiva, motivoitunut ja nopea. Omistajasta johtuvan treenitauon vuoksi kisauraa ei olla päästy aloittamaan.

Malva on ennestään Jucaides F-pentueen emä. Se oli loistava synnyttäjä sekä huolehtivainen emä ensimmäisille pennuilleen.

oma tietosivuKoiraNETSmooth Collie DatabaseKuvagalleria  

Timonan Clouds Can Catch
soopeli, A/A, CEA-vapaa
ii. Calibra’s Georgeothjungle
tricolour, A/A, CEA-vapaa
iii. OneWay’s Gold Rush
iie. Calibra’s Deja Vu
ie. Timonan Paradise Paige
soopeli, A/A, CEA-vapaa
iei. Tanning Ledin-P
iee. Timonan Neat Nefertiti
Diamondfox Absolute Cloud Dreamer
blue merle, A/A, CEA-vapaa
ei. Absolute Dynamite of the Windy Lands
tricolour, A/A, CRD
pitkäkarvainen collie
eii. Essanjay Encore
eie. A Blue Pearl of the Holy Mountain
ee. Dane Amor Miracle Of Love
blue merle, A/A, CEA-vapaa (gen. terve)
eei. Clingstone’s Smart As
eee. Dane Amor Coco Mademoiselle